Scenekunst

OKTOBERDANS: Dewey Dell - Marzo

Det italienske kunstnerkollektivet Dewey Dell, her i et samarbeid med den japanske regissøren Kuro Tanino og tegneserieskaperen Yuichi Yokoyama

Røkeriet USF
Mandag 20. oktober kl. 21.00
Tirsdag 21. oktober kl. 11.00

Kr 220 / 110
Billetter i forsalg Billettservice.no

Mars har fra gammelt av alltid vært krigens måned – vinteren tiner og vårens knopper vender tilbake til slagmarken. På en fjern planet ligger restene av et meteorittkrater. Veggene er erodert bort og hvitheten gjør størrelsen vanskelig å bedømme.

Det finnes folk der, de beveger seg som mikrober under mikroskopet, og lever ut et stort drama i all den fiendtligheten man kan forestille seg eksisterer i et folk som har tilholdssted i et krater. Man aner konturene av en kjærlighetshistorie som utspant seg for milliarder av år siden. Vi betrakter det hele fra planeten Jorden, og rommet som skiller oss er så enormt at det vider tiden ut. Hvis de kunne ha sett tilbake ville de ikke se oss, bare fortidens dinosaurer på Jorden. Vi kan ikke sette noen dato eller geologisk periode på det vi ser. Vi ser på disse menneskene slik Galileo betraktet planetene og finner kjente mønstre. Kanskje er de våre stamfedre? Det er blitt mars i krateret, og dermed skapes en tvetydig og forvirrende kraft som utløser hele spekteret av menneskelige følelser. Det italienske kunstnerkollektivet Dewey Dell, som har hentet sitt navn fra piken med hundeøyne i William Faulkners roman As I Lay Dying, er kjent for sine særegne stemninger og rom. I Marzo har de assistanse fra den japanske regissøren Kuro Tanino og tegneserieskaperen Yuichi Yokoyama.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.