Scenekunst

Oktoberdans: BLACK WARRIOR - Lisa Östberg & Kim Hiorthøy

Suksessduoen Östberg & Hiorthøy med ny forestilling: Black Warrior er en blyant. Vi viser en ting, vi sier hva den er, det blir en sannhet

Studio USF
Torsdag 16. oktober kl. 19.30
Fredag 17. oktober kl. 19.30
Kr 220 / 110
Forsalg Billettservice.no 

Ledsager får fribillett ved fremvisning av gyldig ledsagerbevis.
Varighet: 75 minutter

Forestillingen har sin tittel fra navnet på en blyant: The Paper-Mate Mirado Black Warrior, produsert av The Sanford Corporation. Den er rund og som de fleste blyanter laget av kalifornisk røkelsesseder, med en vokset kjerne av grafittipulver og kaolin. Den finnes i hardhetene B, HB, F og H og er, foruten et rosa viskelær i den ene enden, en svart og maskulin blyant. Innskriften “Black Warrior” er skrevet på langsiden med store, forgylte bokstaver.

Blyanten opptrer i filmen All The Presidents Men, hvor det zoomes og panoreres over og forbi den. Filmen med Dustin Hoffman og Robert Redford forteller om avsløringen i Watergate-skandalen. Filmen er en fiktiv fremstilling av virkelige hendelser og ting. I ettertid er den blitt en filmvirkelighet som ikke lenger finnes. Skuespillerne er blitt stjerner. De står i veien for personene de er ment å representere, uansett hvor godt de spiller. Blyantene er blitt populære blant advokater i USA.

Hva skjer når vi forestiller oss at en ting er en annen, en person er en annen, en annen persons historie er ens egen historie? Vi viser en ting, vi sier hva den er, det blir en sannhet. På sitt enkleste og mest banale vis er dette metoden vi bruker til å bygge opp verden omkring oss.

youdoitwedonthavetime.se

"Det er ikke ofte en får anledning til å si at samtidskunst er frydefullt" – Scenekunst.no om deres forrige forestilling YOU

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.