Film

FILM: ROBIN HOOD - Hollywoodversjonen fra 1938

Et hollywood-eventyr av beste merke, i skinnende restaurerte Technicolor!

Cinemateket USF
Torsdag 9. oktober kl. 19.00
Onsdag 15. oktober kl. 21.15
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 40 for medlemmer
Medlemsskap kr 100

Utallige versjoner er laget for film og fjernsyn av myten om Robin Hood og hans tapre menn, som med base i Sherwoodskogen tar opp kampen mot den onde Prins John som har sett sitt snitt til å ta makten i England mens hans bror, den gode Kong Richard Løvehjerte, er blitt tatt til fange under et korstog mot Jerusalem. Til tross for at Douglas Fairbanks hadde stor suksess på 1920-tallet med sin stumfilmversjon av legenden om Robin Hood, er det denne Hollywood-filmen fra 1938 som for mange oppfattes som den «opprinnelige» utgaven. To bærebjelker for filmens suksess i samtiden og friskheten den fremdeles har, er Eroll Flynn og Technicolor. Flynn, som egentlig kom fra Australia, var en stjerne på vei opp da han fikk mulighet for å gjøre hovedrollen i Robin Hood. Og han svinger sitt sverd og skyter sine piler med stor overbevisning og treffsikkerhet. De strålende Technicolor-fargene bidrar minst like mye til å gjøre filmen til en fryd for øyet. Det sies at samtlige elleve Technicolor-kameraene som fantes i Hollywood på denne tiden var i bruk under innspillingen, og at man i enkelte scener malte gresset grønnere for bedre å illudere britisk gress under opptakene i California.

Eroll Flynn og Olivia de Havilland er det perfekte romantiske par i filmen, humoren er vel tatt vare på, fargene er nyrestaurert og like skinnende vakre som i førsteutgaven, så ikke gå glipp av et skikkelig Hollywood-eventyr av beste merke!

Cinematekene i Norge/red.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.