Film

FILM: REPRISE - JOACHIM TRIER, 2006

Triers spillefilmdebut er kroneksempelet på at det er mulig å lage kunstnerisk og intellektuelt ambisiøs film også i Norge

Cinemateket USF
Tirsdag 28. oktober kl. 21.00
Onsdag 29. oktober kl. 19.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 40 for medlemmer
Medlemsskap kr 100

Reprise er historien om barndomsvennene Erik og Philip. Filmen starter med at de sender avgårde hvert sitt manuskript til potensielle forlag. Da forlagene omsider lar høre fra seg blir Erik refusert, mens Philip får sin roman antatt og på kort tid blir et litterært fenomen. Et halvt år senere er imidlertid rollene byttet om. Vi møter dem igjen dagen da Erik henter Philip på den psykiatriske avdelingen han har vært innlagt på. Mens Eriks forfatterdrøm nå er i ferd med å gå i oppfyllelse, er Philip besatt av å på déjà vu-aktig vis gjenskape den første tiden med sin flamme Kari.

Det er ikke for ingenting at Joachim Triers spillefilmdebut i lang tid har vært holdt frem som selve kroneksempelet på at det er mulig å lage kunstnerisk og intellektuelt ambisiøs film også i Norge. Ved siden av å være unormalt velspilt og bygge på et nyansert og velskrevet manus, viser filmen at regissøren besitter et unikt øye for detaljer.

Reprise har med årene fått et rykte som en film for unge, sinte, elitistiske oslogutter. Man behøver imidlertid verken være ung, sint, hankjønn eller fra Oslo for å like filmen. Når det kommer til elitismebeskyldningene er saken imidlertid noe mer komplisert: de fleste av oss ønsker å befatte oss med kultur av så god kvalitet som mulig. I så måte er Reprise så absolutt en film for elitister.

Bergen filmklubb/red.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.