Film

FILM: NYMPHOMANIAC DEL 1& 2, DIRECTORS CUT

Regissør Lars von Triers egen visjon - med hud og hår

Cinemateket USF
Søndag 5. oktober kl. 12.00
Varighet 5 t 26 minutter inkl. 30 min pause
Kr 80 ordinær
Kr 40 for medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen

Nymphomaniac
er en vill og poetisk historie om en kvinnes erotiske reise fra fødselen til 50-årsalderen, fortalt av hovedpersonen Joe i Charlotte Gainsbourgs skikkelse, en selvdiagnostisert nymfoman. En kald vinternatt finner Seligman, spilt av Stellan Skarsgård den mørbankede Joe liggende i et smug. Seligman tar med seg den hardt skadde kvinnen hjem, og mens han hjelper henne tilbake til hektene, forteller Joe historien om sitt seksuelle liv.

De fleste som så den nedklippede, fire timer lange versjonen av Nymphomaniac på kino tidligere i år la merke til at den var en underlig tam affære til von Trier å være. Problemet var ikke så mye fraværet av sex som fraværet av den typen provokative og utforskende formgrep som skjenker den danske demonregissørens filmer deres indre nødvendighet. von Trier er en regissør som har opphøyet formalistiske gimmicker til en kunstform, og Nymphomaniac er intet unntak. De eksplisitte sexscenen som har kommet med i langversjonen handler vel så mye om å utforske skjæringspunktet mellom ulike filmatiske tradisjoner som det handler om å skildre Joes utsvevende sexliv. I samarbeid med BIFF er Cinemateket i Bergen stolte over å kunne tilby muligheten til å oppleve von Triers opprinnelige visjon i all dens usensurerte prakt, sammenhengende i løpet av en dag på Cinemateket USF – faktisk midt under kirketiden.

BIFF/red.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.