Film

FILM: GHOSTBUSTERS, USA 1984

Parapsykologene Peter, Ray og Egon har problemer med sin akademiske karriere og bestemmer seg for å dedikere sine liv til å renske New York for slimete spøkelser og onde ånder

Cinemateket USF
Torsdag 23. oktober kl. 19.00
Søndag 26. oktober kl. 21.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 40 for medlemmer
Medlemsskap kr 100

Who ya gonna call!?!
Det er ganske uvanlig i filmhistorien at planlagte publikumsfrierier som Ghostbusters ikke bare oppnår høye besøkstall og spiller inn sine planlagte 300 millioner dollar, men også får rosende omtale av de fleste ledende filmkritikerne. Det klarte imidlertid Ghostbusters, og med det ble den etablert som skrekk-komedien framfor noen. I år er det 30 år siden filmen så dagens lys, og selv om tidens tann har satt sine merker – kanskje spesielt når det kommer til spesialeffektene – er den fortsatt et særdeles forfriskende gjensyn.

Parapsykologene Peter, Ray og Egon har problemer med sin akademiske karriere – deres forskning verken imponerer eller interesserer de bevilgende myndigheter, og dermed uteblir finansieringen. Et oppbrukt forskningsstipend demper imidlertid ikke nysgjerrigheten rundt det paranormale de stadig vekk finner i storbyen New York. De synes til og med at aktiviteten har økt den senere tiden.

Etter et særdeles bekreftende møte med en fordums sjel, bestemmer de seg for å dedikere sine liv til å renske New York for slimete spøkelser og onde ånder. De etablerer spøkelseutrenskningsbyrået «Ghostbusters», og utstyrt med sine nyutviklede rotonpistoler skrider de til verket med stort pågangsmot.

Ghostbusters er en hyperkommersiell hitfilm, men bugner likevel av oppfinnsomhet, fantastiske one-linere og fortellerglede.

Cinematekene i Norge/red./olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.