Film

FILM: DAMPVEIVALSEN OG FIOLINEN & THE KILLERS

To korte av Andrej Tarkovskij

Cinemateket USF
Søndag 5. oktober kl. 18.30
Tirsdag 7. oktober kl. 21.30
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Tarkovskijs eksamensfilm, Dampveivalsen og fiolinen, forteller historien om en gutts møte med en dampveivalsfører. Gutten spiller melodier på fiolinen sin mens de to kjører rundt med dampveivalsen. Filmen preges av Vadim Jusevs subtile kameraføring. Han søker å gjenskape verden gjennom barnets øyne, for slik å beskrive det nye landskapet som åpenbarer seg for ham.

The Killers er Tarkovskjis første film på filmskolen. Det er en adapsjon av Ernest Hemingsways novelle med samme navn fra 1927. Filmen er delt i tre deler. Den første og tredje delen er regissert av Andrej Tarkovskij i samarbeid med studenvennen Marika Beiku, mens den andre delen ble regissert av Aleksandr Gordon.

CiO/red.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.