Film

FILM: BJÖRK - BIOPHILIA LIVE

Eksklusiv premiere på Björks konsertfilm fra Alexandra Palace i London sist høst - det blir syv visninger i kinosalen på USF!

Cinemateket USF
Tirsdag 21, oktober kl. 21.15
Onsdag 22. oktober kl. 19.00
Torsdag 23. oktober kl. 21.00
Tirsdag 28. oktober kl. 19.00
Søndag 2. november kl. 13.00
Søndag 2. november kl. 21.00
Onsdag 5. november kl. 21.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Vi har gleden av å tilby sju visninger av konsertfilmen Björk: Biophilia Live på Cinemateket USF i månedskiftet oktober/november. Filmen er i all hovedsak tatt opp under Björks konsert på Alexandra Palace i London 3. september i fjor.

Cinemateket i Bergen er med i en eksklusiv klubb av kinoer og visningssteder som har fått anledning til å vise den helt nye og spektakulære konsertfilmen Björk: Biophilia Live høsten 2014.

Filmen er regissert av britene Nick Fenton og Peter Strickland, sistnevnte mest kjent som regissøren bak spillefilmene Katalin Varga (2009) og Berberian Sound Studio (2012). Nick Fenton er filmklipper, og han blant annet lagt hånd på Sigur Ros-filmene Heima (2007) og Inni (2011), samt klippet Clio Bernards The Selfish Giant: En himmel full av kobber (se egen omtale) som vises i vår serie med kvinnelige, europeiske filmskapere.

Björk Guðmundsdóttir er i sitt 21. år som soloartist fortsatt en banebrytende kunstner og en ivrig utforsker av nye teknologier. Etter popsuksessen i starten har hun eksperimentert stadig mer, både musikalsk og visuelt. Albumet «Medúlla» (2004) var nesten utelukkende basert på vokallyder, mens hennes foreløpig siste album «Biophilia» (2011) tok form både som en mengde mobil- og PC-applikasjoner og som regulær plateutgivelse. «Biophilia» er tematisk orientert mot natur og vitenskap, og det ekstremt ambisiøse og komplekse visuelle og musikalske universet kommer til syne i en konsertfilm som er skapt for å oppleves på kino.

Velkommen til eksklusiv premiere!

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.