Seminar

FRAMING DANCE - COMMUNICATING CONTEMPORARY ART AND VALUES, 2

Oktoberdans med todagers seminar om verdier i kontemporær scenekunst

Sted: USF (annonseres senere)
Tirsdag 21. oktober kl. 11.00 - 17.00
Påmeldingsfrist 10. oktober
Gratis
Seminaret holdes på engelsk

Å stille spørsmål ved verdier knyttet til kunst er nødvendig, både internt og eksternt. Hva er verdiene av et kunstverk eller en forestilling i seg selv, og hva er verdiene av forskjellige måter å jobbe på?

I dette seminaret kontekstualiseres vår samtids scenekunst og de sosiale virkningene av denne. Hvorfor ser vi på kunst som en nødvendig del av et samfunn? Hva er verdien av de ulike måter å se verden på som kunst tilbyr?

Seminaret er et samarbeid mellom BIT Teatergarasjen og Universitetet i Bergen, og går over to dager den 20. og 21. oktober. Forelesningene er rundt en halvtime lange, etterfulgt av spørsmål fra salen. Etter foredragene vil det være en moderert paneldebatt.

Dag 2: Smeltepunktene mellom dans og visuell kunst

Den andre dagen av seminaret arrangeres av BIT Teatergarasjen, og dreier seg om kontekstualisering av estetiske, sosiologiske, kulturelle og politiske nivåer av et kunstverk. Vi ønsker å se på kunnskap og forskning som springer ut fra kunstnerisk arbeid, også med sikte på dansevitenskapelig praksis og smeltepunktene mellom dans, koreografi og visuell kunst.

Foredragsholdere inkluderer:

Florian Malzacher (kurator, dramaturg, forfatter, kunstnerisk leder for Impulse Theater Biennale)

Joanna Warsza (kurator for visuell kunst, scenekunst og arkitektur, Berlin og Warszawa)

André Eiermann (teaterviter og forfatter av boken Postspektakuläres Theater)

Bojana Cvejic (performanceteoretiker og praktiker, Amsterdam)

Melanie Fieldseth (Arts Council Norway)

m.fl.

Dag to av seminaret er en del av APAP (advancing performing arts project), og materiale fra seminaret utgjør grunnlag for en kommende bokpublikasjon redigert av BIT Teatergarasjen.APAP er et europeisk nettverk som ble grunnlagt i 2000 og som siden da har understøttet mer enn 100 kunstneriske prosjekter. Samarbeidet fokuserer på utvekslingen mellom kunstneriske aktiviteter, kulturarbeidere og deres kunnskap. APAP kobler internasjonale og lokale sider ved samtidskunsten .

Performing Europe, det nyeste APAP programmet, kobler åtte europeiske organisasjoner og støtter utviklingen av moderne scenekunst og deres innflytelse på europeiske samfunn. Dette inkluderer produksjon, presentasjon og distribusjon av kunstneriske arbeider, samt fokus på å oppnå nye målgrupper og nye kanaler for meningsutveksling. Performing Europe bringer sammen kunstnere, kuratorer og eksperter fra ulike felt.

Organisasjoner: Szene Salzburg (AT), Arts Centre BUDA Kortrijk (BE), BIT Teatergarasjen Bergen (NO), Centrale FIES Dro (IT), fundacja Cialo / Umysl Warszawa (PL), Maison de la Culture d'Amiens (FR), Studentsenteret Zagreb - Culture of Change (HR), Tanzfabrik Berlin (DE)

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.