Film

FILM: PARTIKKELFEBER, USA 2013

Hva driver de med, disse CERN med gigantpartikkelsentrifugen?

Cinemateket USF
Torsdag 18. september kl. 19.00
Søndag 21. september kl. 21.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100

De fleste av oss har hørt om CERN og deres Large Hadron Collider, men få av oss har noe godt svar på hva det er de faktisk driver med der inne i fjellene på grensen mellom Frankrike og Sveits. Dokumentarfilmen Partikkelfeber er et forsøk på å forklare ikke bare selve den gigantiske partikkelakseleratoren, men også hva det er forskerne ønsker å oppnå ved å gjenskape The Big Bang. Regissør og vitenskapsmann Mark Levinson tar oss med på en reise inn i en verden hvor moderne vitenskap og eldgamle filosofiske spørsmål møtes.

Partikkelfeber lar oss bli kjent med et knippe av forskerne som arbeider med dette potensielt revolusjonerende prosjektet. Vi får ta del i deres tanker om hvordan verden henger sammen, og deres spekulasjoner rundt hvorvidt det finnes en grense for hvor mye vi mennesker kan forstå om universet vi er en del av. Resultatet er en lærerik, underholdende og filosofisk dokumentarfilm – vitenskapsformidling av ypperste klasse.

Før Mark Levinson tok fatt på sin karriere som dokumantarfilmregissør, fullførte han en doktorgrad ved UCLA i Berkeley. Han har jobbet tett sammen med regissører som Anthony Minghella, Tom Tykwer og David Fincher.

Filmen fikk mye oppmerksomhet under fjorårets BIFF her i Bergen – så stor at de norske cinematekene har bedt festivalen om å hente inn igjen filmen til Norge slik at den kan presenteres over det ganske land gjennom cinematekenes digitale satsning.

BIFF/red.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.