Teater

BIT Teatergarasjen: Til fyret - Virginina Wolf for kids

Basert på Virginia Woolfs roman med samme tittel. Inni hodet er vi alltid alene. Men fordi det er sånn for alle, så er vi på en måte sammen om det. Ser du det samme som meg?

Studio USF
Lørdag 29. november kl. 19:00
Søndag 30. november kl. 19:00
Kr 220 / 110
Billetter ved inngangen elller på forsalg Billettservice.no

Teatertrilogien Klassikere for Kids tar for seg tre mesterverk i verdenslitteraturen. Vi viser Johann Wolfgang von Goethes Faust og Virginia Woolfs Til fyret. Forestillingene forsøker å ta barn på alvor, og utfordre konvensjonene for barneteater.

Vi møter familien Ramsay i et sommerhus ved kysten av Skotland. Lille James drømmer om å reise ut til fyret – tårnet som står langt ute i bukten og ser på dem, blinker med et stort, gult øye. "Hvis det blir fint vær," sier moren. Faren blir forbannet på henne for å mate sønnen med illusjoner; vinden er fra vest og barometeret faller; det er ingen tvil om at det blir dårlig vær.

Til fyret handler om å holde håpet levende hos barn og om forholdet til illusjoner. Det er en forestilling om relasjoner og om alt som skjer inni hodene våre. Inni hodet er vi alltid alene. Men fordi det er sånn for alle, så er vi på en måte sammen om det. Ser du det samme som meg? Ser gutter og jenter på forskjellige måter? Det tar 10 år og en verdenskrig før hovedpersonen kommer seg til fyret som han så intenst hadde ønsket. Men hva er forskjellen på et øyeblikk og ti år? For å finne ut det, må du se inn i hodet til noen andre. Det går an på teater!

Konsept og regi: Hildur Kristinsdottir.

Tekst: Eirik Willyson.

Produsent: Mona Larsen.

På scenen: Jimmie Jonasson,

Magnus Myhr og Maria Ramvi.

Lys: Norunn Standal.

Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde og Kunstløftet.

Co-produsent: Black Box Teater.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.