Teater

BIT-Teatergarasjen: ANE LAN - IN ABSENTIA

In Absentia gjenskaper teaterrommet som et sted for spirituell kontemplasjon, en sfære for symbolsk tomhet.

Studio USF
Fredag 14. november kl. 19:00
Lørdag 15. november kl. 19:00
Kr 220/110
Billettsalg ved inngangen eller forsalg Billettservice.no

I det femte århundre innførte den kristne kirke levende tablåer i de hellige ritualene, senere beskrevet som mysteriespill. De var ment å representere sjelens erfaring under innvielsen, mannens eller kvinnens psykiske utvikling mot det stadie hvor han eller hun er i stand til å finne en revne i den fysiske verdens slør og skue inn i det hinsidige. Gjennom slike prosesser, for eksempel i Rosenkreuzernes innvielsesrituale, kan man bli i stand til å oppdage sitt sanne selv og oppnå spirituell oppvåkning. Dramatiseringen av jakten på oppvåkningen av det spirituelle, indre selvet kan dateres tilbake til det antikke Egypt, med sine Osirismysterier, eller enda tidligere, til Induskulturen og det gigantiske eposet Mahabharata, som guden Ganesh skal ha fortalt til en indisk vismann hele 3000 år før vår tidsregning.

Som en reaksjon på industrialiseringen og moderniteten oppsto en rekke versjoner av mysteriedramaene, og skapte en spiritualistisk bevegelse sent på 1800-tallet. Rudolf Steiner, antroposofiens far, laget sin utgave av et mysteriedrama (1910-13) mot slutten av sitt liv, som en kunstnerisk fremstilling av sine ideer.

In absentia er et kunstnerisk samarbeid mellom det italienske kompaniet Orthographe, Ane Lan og Silvia Costa, kjent fra Societas Raffaello Sanzios Hey Girl.

 Se også www.anelan.com


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.