Film

BIFF: WHIPLASH

Gnistrende drama om ambisjoner og press - med intense jazztrommescener. Et must for enhver trommis!

Cinemateket USF
Billetter - Onsdag 24. september kl. 21.00

Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

Vises også i Røkeriet 25/26/30 september - se egen oppføring.

Jazztromming høres kanskje ikke ut som det ideelle utgangspunkt for intenst og medrivende drama, men med WHIPLASH gjør regissør Damien Chazelle alle slike fordommer til skamme. Unge Andrew ønsker å bli en jazztrommis av historisk format, og han er villig til å ofre det meste for å oppnå det. Heldigvis for Andrew vil skjebnen det slik at han tas under vingen av den beryktede – og fryktede – bandlederen Terence Fletcher. Fletcher ser raskt at Andrew har talent, og hans taktikk for å videreutvikle det går ut på å presse den unge trommeslageren til bristepunktet, både fysisk og psykisk.

WHIPLASH er et gnistrende velspilt drama om skyhøye ambisjoner og hva som skal til for å realisere dem. Men det som gjør dette til en helt unik filmopplevelse er de mange intense trommescenene. Her demonstrerer Chazelle og hovedrolleinnehaver Miles Teller en presisjon og en disiplin som går rollefigurens prestasjoner en høy gang.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.