Film

BIFF: UNDER THE SKIN

En forstyrrende og uutgrunnelig fascinerende science fiction fra Jonathan Glazer

Cinemateket USF
Billetter - mandag 29. september kl. 21.00

Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

The Woman Who Fell to Earth

Et snaut tiår etter det underkjente reinkarnasjonsdramaet BIRTH, er Jonathan Glazer tilbake med en film som deler publikum og kritikerstanden i to. For det er ingen grunn til å legge skjul på at UNDER THE SKIN er en film enkelte vil finne nærmest ugjennomtrengelig. På overflaten er den en enkel historie om et romvesen som ikler seg kroppen til en engelsk kvinne, og deretter begir seg ut på en tur gjennom et grått og ugjestmildt Skottland i en sliten varebil. På sin vei plukker vesenet opp tilfeldige menn, som det gjør seg av med i en sjø av svart materie som på mystisk vis befinner seg i et tilforlatelig bolighus.

Hva alt dette betyr er imidlertid et helt annet spørsmål, og UNDER THE SKIN er en film som byr på flere spørsmål enn svar. I likhet med Leos Carax' HOLY MOTORS (2012) er det en film som hovedsakelig består av scener hvor enigmatiske hovedpersoner utfører mystiske og nærmest rituelle handlinger. UNDER THE SKIN spenner fra skjult kamera-opptak til elegante spesialeffekter, og er en forstyrrende og uutgrunnelig fascinerende science fiction-film fra regissøren av SEXY BEAST.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.