Film

BIFF: THE PUNK SINGER

Rebel girl, you are the queen of my world - doku om Kathleen Hanna: Riot Girrrl, politiker og musiker

Røkeriet USF
Billetter - fredag 26. september kl. 18.45
Billetter - søndag 28. september kl. 18.45
Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

Tidlig på 1990-tallet oppstod den musikalske og politiske bevegelsen «Riot Grrrl» i kjølvannet av en rekke feministiske punkeband på den amerikanske nordvestkysten. Bandet Bikini Kill var blant de fremste eksponentene for sjangeren, og med sin kompromissløse fremtoning og sine slagkraftige feministiske tekster, ble vokalist Kathleen Hanna «Riot Grrrl»-ikonet fremfor noen. Etter at Bikini Kill ble oppløst, dannet hun Le Tigre som videreførte den samme punk-energien og tilførte den en god dose dansbare beats. Fra 2005 ble det imidlertid stille fra den ellers så markante Kathleen Hanna, både musikalsk og politisk.

I THE PUNK SINGER ser regissør Sini Anderson nærmere på fenomenet Kathleen Hanna. Gjennom gamle arkivopptak og intervjuer med musikere som Carrie Brownstein, Kathi Wilcox, Kim Gordon og Joan Jett, får vi et levende bilde av «Riot Grrrl»-scenen. Vi møter også Hanna selv, og får et ærlig innblikk i hennes oppvekst, karriere, politiske meninger, ekteskapet med Adam «Ad-Rock» Horowitz og - ikke minst - hvorfor hun har trukket seg tilbake siden 2005.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.