Film

BIFF: THE NEWBURGH STING

En av årets mest oppsiktsvekkende dokumentarer - om FBIs avsløring av en terrorcelle i Bronx i 2009

Cinemateket USF
Billetter - Fredag 26. september kl. 18.00
Billetter - Onsdag 1. oktober kl. 20.20
Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

En avslørt avsløring
Møt filmskaperne Kate Davis og David Heilbroner under visningen 26.09

En av årets mest oppsiktsvekkende dokumentarer er THE NEWBURGH STING, som handler om FBIs avsløring av en terrorcelle i Bronx i 2009. Fire muslimske menn ble arrestert for å ha planlagt å bombe jødiske mål. Filmen avdekker den utrolige historien om en mistenkelig pakistansk forretningsmann som ble tvunget til å samarbeide med etterforskerne fordi de hadde mye på ham. Han er en av mange tusen informanter FBI benytter seg av på denne måten.

Problemet var bare det at informanten rekrutterte terrorister for at FBI skulle bli fornøyd med ham. Og det gjorde han til gangs, da det viser seg at de arresterte er relativt uskyldige, fattige, småkriminelle afroamerikanere som gradvis blir viklet inn i en terroraksjon som ene og alene er pønsket ut av informanten. Filmskaperne David Heilbroner og Kate Davis får tilgang på opptak fra skjult kamera, og på denne måten kommer vi tett innpå både terroristene og FBI-informanten.

 Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.