Film

BIFF: THE KINGS OF SUMMER

Feelgood om femtenåringer leie av foreldremas som rømmer til skogs, bygger hus, lever av naturen og ferdiggrillet kylling

Cinemateket USF
Billetter - søndag 28. september kl. 18.50

Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

Et spektakulært skogsherredømme

Som de fleste andre femtenåringer, er Joe en smule lei. Sammen med kameraten Patrick og den mystiske og underlige Biaggio finner han dog en løsning på problemet. Med godvilje, stå-på-innstilling og autoritetsforakt drar de inn i skogen og bygger seg et hus/hytte/skur for å oppleve friheten som ekte mannfolk. De lar pubertetsskjegget gro, og lever av hva naturen har å by på - samt ferdiggrillet kylling kjøpt med lånte penger. THE KINGS OF SUMMER er en herlig feelgoodfilm med noen fantastisk underholdende karakterer.

De unge skuespillerne holder høyt nivå, godt hjulpet av et glitrende manus skrevet av Chris Galletta. Dette kommer aller best til syne i den lille merkelige fyren som bare dukker opp: Biaggio har ingen bakgrunnshistorie, og tilsynelatende liten innsikt i normal menneskelig omgang, men er en fryd å bivåne. Etter premieren i Sundance har Jordan Vogt-Roberts første - men neppe siste - spillefilm fått meget god mottagelse på en rekke filmfestivaler, og vi er overbeviste om at BIFF-publikummet ikke vil være noe unntak.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.