Film

BIFF: THE INTERNET'S OWN BOY

Nerdeikonet Aaron Swartz versus Amerika - tankevekkende om offentlighet og eierskap i internettet

Cinemateket USF
Billetter - Lørdag 27. september kl. 21.15
Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

Reddit, RSS og Creative Commons er alle eksempler på hva Internett har gjort for tilgjengelighet og åpenhet, og vidunderbarnet Aaron Swartz var involvert i tilblivelsen av dem alle. Tolv år gammel satt han på gutterommet og kodet fram en slags proto-Wikipedia. 14 år senere tok han sitt eget liv etter å være tiltalt for dataforbrytelser med en strafferamme på 35 år. Aaron Swartz hadde langt bedre innsikt i det verdensomspennende kommunikasjonsnettverket enn menneskene som skapte lovene som regulerer bruken av det, og for ham var grunntanken alltid å gjøre informasjon offentlig. FBI fattet først interesse for Swartz da han lastet ned enorme mengder offentlige lovdokumenter, og siden ble han tiltalt for datakriminalitet da han kopierte millioner av dokumenter fra den akademiske databasen JSTOR.

Gjennom intervjuer med familie, venner og samarbeidspartnere, samt arkivmateriale fra intervjuer med Swartz selv, får vi servert historien om mannen som ble kalt «the Internet's own boy». Det er en historie som er like tankevekkende som den er tragisk, og som stiller viktige spørsmål om offentlighet og eierskap på Internett.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.