Film

BIFF: THE BETTER ANGELS

En særdeles levende fortelling om de fysiske og familiære forholdene som formet hjertet og sinnet til USAs 16. president, Abraham Lincoln

Cinemateket USF
Billetter - Lørdag 27. september kl. 11.00
Billetter - Mandag 29. september kl. 15.05
Billetter - Tirsdag 30. september kl. 19.10
Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

Abraham Lincoln vokser opp i en enkel trehytte i Indianas idylliske, men ugjestmilde villmark. Den unge Lincoln er en innesluttet og sensitiv gutt, som foretrekker å lese fremfor å arbeide i skogen med sin autoritære far. Da han er ni år dør hans kjærlige mor Nancy, hvorpå faren Tom reiser til Kentucky og etterlater Abe og hans eldre søster på den isolerte gården. Omsider vender Tom tilbake med sin nye kone Sarah, en vakker enke med tre barn. Abe savner moren, men finner trøst i Sarah, som hjelper ham å stille hans umettelige appetitt på kunnskap.

I poetiske sort-hvitt-bilder skildres de avgjørende årene i Lincolns oppvekst. Regissør A.J. Edwards debut er sterkt influert av Terrence Malick, som han jobbet under i mange år. I likhet med sin mester, gjør også læregutten utstrakt bruk av dypfokus, dynamisk kameraføring, voice-over og rikelig med klassisk musikk. Resultatet er en visuelt vakker og særdeles levende fortelling om de fysiske og familiære forholdene som formet hjertet og sinnet til USAs 16. president.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.