Film

BIFF: TAKE ME TO THE RIVER

Denne dokuen tar for seg den fulle bredden av Memphis' legendariske musikkscene - fra southern soul til hip-hop

Cinemateket USF
Billetter - Fredag 26. september kl. 21.30
Billetter - Onsdag 1. oktober kl. 18.25

Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

TAKE ME TO THE RIVER tar for seg den fulle bredden av Memphis' legendariske musikkscene - fra southern soul til hip-hop - og ser nærmere på dens innflytelse på amerikansk musikk forøvrig. Filmen viser et bredt mangfold av musikere på tvers av generasjoner og etnisitet, og følger dem gjennom deres kreative prosesser, erfaringer og tanker rundt musikken.

Utgangspunktet for dette brokete stjernelaget av artister er innspillingen av et historisk nytt album, hvor gamle Stax-legender og unge nykommere samarbeider om nyinnspillinger av eviggrønne Memphis-låter. For eksempel legger rappere som Yo Gotti og Frayser Boy nye vers på klassiske låter, mens Stax' egen Mavis Staples synger sine egne vokalspor. Ideen er å gjenskape det utopiske mangfoldet av etnisitet, kjønn og generasjon, som Memphis-musikken representerte i sin storhetstid.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.