Film

BIFF: SOUND OF TORTURE

Flyktninger fra Eritrea blir kidnappet og torturert i Sinai-ørkenen - denne filmen setter søkelys på en av de mest oversette menneskerettighetskrisene i verden

Cinemateket USF
Billetter tirsdag 30. september kl. 09.10

Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

En stemme for de stemmeløse
Hver måned flykter 4000 mennesker fra det undertrykkende regimet i Eritrea, som også er landet Norge får flest asylsøkere fra. Når Europa stenger grensene, søker flere mot Israel. På veien blir tusener kidnappet av beduiner i Sinai-ørkenen. Der tortureres de mens familiene får beskjed om å stille med skyhøye pengebeløp. Svensk-eritreiske Meron Estefanos formidler tragedien til svenske lyttere i et radioprogram der hun snakker med ofrene på telefon fra fangenskap. En dag bestemmer hun seg for å møte ofre og overgripere ansikt til ansikt. Hun møter frigjorte i Israel og reiser til Sinai for å finne husene der gislene holdes. Det blir en følelsesladet reise.

SOUND OF TORTURE setter søkelys på en av de mest oversette menneskerettighetskrisene i verden. Media har forsømt sine plikter. Lidelsene er store. Ofrene er mange. Den arabiske våren har faktisk forverret situasjonen. En svekket egyptisk stat kommer neppe til å løse problemet, så internasjonal oppmerksomhet er helt essensielt. Se filmen. Spre ordet.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.