Film

BIFF: SEPIDEH - REACHING FOR THE STARS

Sepideh vil bli astronaut - men hennes drømmer og livssyn står i opposisjon til det iranske samfunnet

Cinemateket USF
Billetter - Søndag 28. september kl. 13.00

Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

Sepidehs store drøm i livet er å følge sitt store idol Anousheh Ansari ut i verdensrommet. Den unge kvinnen brenner for astronomi og hennes høyeste ønske er å bli astronaut, men i Iran anses ikke slike ambisjoner som passende for en kvinne. Sepideh er en selvstendig og frittenkende tenåring som ikke bøyer seg for verken myndighetene eller sivilsamfunnets krav til kvinner. Hun er ikke interessert i matlaging, besøker sjelden slektningene, og er tilsynelatende fullstendig uinteressert i giftemål. Dette bekymrer hennes mor og onkel, som i motsetning til Sepideh selv, er fullt klar over i hvilken grad hennes drømmer og livssyn står i opposisjon til det iranske samfunnet.

Med utgangspunkt i den unge kvinnens astronautdrømmer, tegner SEPIDEH: REACHING FOR THE STARS et informativt og tankevekkende bilde av iranske myndigheters systematiske nedbygging av kvinners rettigheter. For det er ikke uten grunn at Sepideh ønsker seg så langt bort som det er fysisk mulig å komme.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.