Film

BIFF: RED ARMY

I Sovjetunionen var ishockey nøkkelen til verdensherredømme

Røkeriet USF
Billetter - Torsdag 25. september kl. 15.10

Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

Ishockey var mer enn en sport i Sovjetunionen. Som det suverent beste laget i internasjonal hockey, ga landslaget unionens innbyggere noe å være stolte over i en tid da den sovjetkommunistiske modellens svakheter begynte å bli sjenerende åpenbare. Under den kalde krigen var det få ting som ikke ble berørt av supermaktenes intrikate spill, og i Sovjet ble hockeylaget brukt som et instrument for internasjonal politikk. Dette innebar at spillerne var underlagt slavelignende arbeidsforhold, og at spørsmål om lagoppstillinger og taktikk var vel så mye et anliggende for KGB som for det idrettsfaglige støtteapparatet.

I den humoristiske dokumentaren RED ARMY lar regissør Gabe Polsky oss få møte et knippe av de viktigste profilene i sovjetisk hockey, og lar dem fortelle om hvordan de og deres familier ble brukt som brikker i et internasjonalt maktspill. Vi får dessuten se rikelig med arkivopptak som viser hvorfor Slava Fetisov, Vladislav Tretjak, Aleksej Kasanotov og resten av «Den røde armé» er blitt stående som et av idrettshistoriens mest legendariske lag.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.