Film

BIFF: PROPAGANDA

Nyskapende doku og et morsomt skråblikk på fjorårets presidentvalg i Chile

CInemateket USF
Billetter - Fredag 26. september kl. 20.00

Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

Hvis du ikke er forvirret er du feilinformert

PROPAGANDA er et friskt pust av en dokumentarfilm, og et morsomt skråblikk på fjorårets presidentvalg i Chile. Valget gikk av stabelen i en tid med stor sosial uro. Ungdommer demonstrerte mot det privatiserte utdanningssystemet, folk var lut lei av hele den politiske klassen, og seks av ni presidentkandidater ville bytte ut Pinochets grunnlov. Den populære tidligere presidenten Michelle Bachelets hovedkonkurrent var Evelyn Matthei, datteren til en av Pinochets betrodde generaler.

Med stilige stillestående kameraer plassert i kulissene, følger 16 unge chilenere en valgkamp der de ideologiske forskjellene er store, men hvor retorikken blir stadig mer ensrettet. Som publikum er du plassert midt i smørøyet, og paradoksalt nok blir det intimt og distansert samtidig. Politikernes ord faller gjennom, og du ler mer av enn med dem. Filmen vant fortjent prisen for mest nyskapende dokumentarfilm ved den store bransjefestivalen Vision du Réel. PROPAGANDA er en komisk, forfriskende og fremmedgjørende politisk dokumentarfilm.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.