Seminar

BIFF: NASJONALT DOKUMENTARSEMINAR

Nasjonalt dokumentarseminar arrangeres for 6. gang under årets BIFF. I år er fokuset på internasjonal samproduksjon, interaktiv og digital historiefortelling og eksprimentell manusutvikling

Velkommen til faglig påfyll, inspirasjon og gode diskusjoner med internasjonale foredragsholdere, kollegaer og fremtidige samarbeidspartnere i dokumentarmiljøet.

Nasjonalt dokumentarseminar arrangeres for 6. gang under årets BIFF, som et tilbud til dokumentarister, filmstudenter og andre dokumentarfilmentusiaster. I år retter vi fokuset mot internasjonal samproduksjon, interaktiv og digital historiefortelling og eksprimentell manusutvikling.

Christopher Murray
(Chile) er utdannet manusforfatter, og vant nylig pris for mest nyskapende film på den viktige bransjefestivalen Visions du Réel i Nyon for dokumentaren PROPAGANDA (2014). Han underviser i manus på Pontificia Universidad Católica de Chile og har tross sin unge alder reist verden rundt med sine dokumentarprosjekter. Med utgangspunkt i PROPAGANDA, som utforsker det komplekse forholdet mellom politikere og borgere i den chilenske valgkampen i 2013, og hvor Murray koordinerte samarbeidet mellom hele 16 unge regissører, vil han gjennom sin masterclass bidra med nye og spennende perspektiver på manusutvikling.

Erik Alexander Wilson (Norge/UK) er filmfotograf og nylig hjemflyttet bergenser. Han tok sin utdannelse på London Film School og har de senere årene gjort kometkarriere i Storbritannia gjennom sitt arbeid  med kritikerroste filmer som SUBMARINE, TYRANNOSAUR og THE IMPOSTER. På BIFF er han aktuell med 20.000 DAYS ON EARTH, den visuelt slåendede dokumentarfilmen om Nick Cave som Wilson var DOP på. Han vil dele av sin erfaring med bruken av  dramaelementer og rekonstruksjon i dokumentarfilm.

Lise Lense-Møller (Danmark) er en av Europas fremste produsenter, med 30 års fartstid i bransjen. Hun har produsert en rekke prisvinnende filmer gjennom sitt selskap Magic Hour Film, med spesielt fokus på auteur-drevne, kreative dokumentarer og arthouse-filmer med internasjonalt potensial. Hun har også i flere år undervist europeiske produsenter gjennom det anerkjente EAVE-programmet. På BIFF har hun med seg 1989 (2014), en film om det politiske spillet som førte til Berlinmurens fall, som hun vil bruker som utgangspunkt i sin masterclass om internasjonal samproduksjon.

Thomas A. Østbye (Norge) er kunstner og filmskaper og driver produksjonsselskapet Plymserafin. Han jobber med installasjoner, foto, film og undervisning. På Nasjonalt dokumentarseminar deler han sine erfaringer fra arbeidet med det interaktive dokumentareksperimentet 17,000 ISLANDS, som han har høstet mye internasjonal oppmerksomhet for. Multiplatformprosjektet inviterer publikum til å utforske virkelighetsmodeller ved å se på hvordan bilder av en nasjon skapes, og hvordan dokumentarfilm bidrar i denne prosessen. Prosjektet ble nominert til Doclab award for digital storytelling på IDFA, verdens største dokumentarfestival.

Påmelding her

Pris kr. 500,- inkludert lunsj og billetter til tilhørende forestillinger.
Programmet oppdateres fortløpende. For å få oppdateringer på e-post, vennligst ta kontakt med Ingebjørg Aarhus Braseth, ingebjorg (at) biff.no.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.