Film

BIFF: NÅNTING MÅSTE GÅ SÖNDER

En grenseoverskridende kjærlighetshistorie om androgyne Sebastian og heterofile Andreas

Cinemateket USF
Billetter - lørdag 27. september kl. 19.15

Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

Møt filmskaperen Ester Martin Bergsmark og forfatter Eli Levén under alle visningene.
Androgyne Sebastian og heterofile Andreas møter hverandre i parken en sommernatt. De tiltrekkes av hverandre og innleder etter hvert et forhold, hvor Sebastians alter ego Ellie, som Andreas elsker og frykter, spiller en stadig mer sentral rolle. Dette er sommeren da alt kan skje og hvor alt samtidig føles skjebnesvangert. Det er en kamp om kjærlighet og retten til sine egne følelser, og Sebastian innser til slutt at Ellie må slippes løs – og at han må frigjøre seg fra andres oppfatninger av hvem han er og hvem han bør være.

Med blottlegging av både sjeler, følelser og kjønnsorganer i bevegelse, skildrer regissør Ester Martin Bergsmark et intenst og grenseoverskridende kjærlighetsforhold. Hovedpersonene fremstår som ekte og autentiske individer, og det skjøre forholdet dem i mellom synes dømt til å gå i stykker. Denne svenske perlen vant den internasjonale filmfestivalen i Rotterdam i vår, og ikke uten grunn: NÅNTING MÅSTE GÅ SÖNDER er en uforglemmelig filmopplevelse, og en av de beste skildringene vi kan huske å ha sett av et forhold mellom to personer av samme kjønn.

 

 Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.