Film

BIFF: LIFE ITSELF

Et ærlig portrett av filmkritikeren Roger Ebert hvis sterke følelser om film ikke alltid var storsinnede eller flatterende

Cinemateket USF
Billetter - Torsdag 25. september kl. 17.05
Billetter - Lørdag 27. september kl. 15.00
Billetter - Søndag 28. september kl. 10.45

Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

Torsdag 25. september kl. 17.05 innledes filmen av filmkritiker Einar Aarvig

Da han etter mange år tapte kampen mot kreftsykdommen i april i fjor, var Roger Ebert Nord-Amerikas - og sannsynligvis verdens - mest kjente filmkritiker. Ebert var bindeleddet mellom den gamle skolen av amerikanske filmkritikere og den nye, nettbaserte, filmkritikken som i dag produseres i et volum verden aldri har sett maken til. Dokumentarfilmen LIFE ITSELF er basert på Eberts selvbiografi med samme tittel. Den er bygget på intervjuer gjort med kritikeren i løpet av de siste månedene i hans liv, samt en rekke klipp fra hans utallige tv-opptredener.

Filmen er et ærlig portrett av en mann hvis sterke følelser om film ikke alltid var storsinnede eller flatterende. Regissør Steve James viser også hvordan Ebert selv oppfordret ham til å vise hans dårlige sider. LIFE ITSELF er ikke bare en film om film og filmkritikk - det er også en film om kjærlighet. Én av tingene James vier stor plass er Eberts forhold til sin kone Chaz, som han møtte i en alder av 50. Selv beskriver hovedpersonen denne siste tiden av sitt liv slik: «This is the third act and it is an experience».

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.