Film

BIFF: KORSO

20 år gamle Markus drømmer om å reise til New York for å livnære seg ved å spille streetbasket

Cinemateket USF
Billetter - Fredag 26. september kl. 16.15
Biletter - Søndag 28. september kl. 15.00
Billetter - Tirsdag 30. september kl. 21.05

Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

I den grå og bortgjemte finske småbyen Korso drømmer 20 år gamle Markus om å reise til New York for å livnære seg ved å spille streetbasket. Det er ingen tvil om at han har talent, men veien fra Finland til USA er lang, og det er få sporter som er dårligere egnet til å finansiere turen enn nettopp streetbasket. Sammen med kompisene henger Markus fast i en mellomfase av livet hvor ingenting er som det var i barndommen og tenårene, men hvor ingenting heller skjer. Og mens han forsøker å finne ut av hvordan han skal komme seg til New York, roter han seg bort i trøbbel med politiet, den lokale gangsteren Murikka og sin lillesøsters kongolesiske kjæreste Jojo.

KORSO er bygget opp rundt det unge skuespillertalentet Mikko Neuvonen, som gjør en fremragende innsats i rollen som Markus. Regissør Akseli Tuomivaara har laget en film som demonstrerer hvordan urealistiske drømmer kan fungere som en høyst nødvendig livbøye i møte med et småsamfunn hvis tristesse og påtrengende utenforskap truer med å trekke en ned i avgrunnen.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.