Film

BIFF: ISTANBUL UNITED

Et fascinerende innblikk i Istanbuls lidenskapelige fotballkultur

Røkeriet USF
Billetter - Torsdag 25. september kl. 19.00
Billetter - Lørdag 27. september kl. 13.30
Billetter - Mandag 29. september kl. 17.20

 Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

Fotballmiljøet i Istanbul er kjent for supporternes lidenskapelige dyrking av sine favorittlag, men også beryktet for den notoriske rivaliseringen mellom de tre store klubbene. Enten holder du med Galatasaray, Fenerbahce eller Besiktas. Du gir alt for laget ditt og skyr motstanderne som pesten. Noe endret seg imidlertid i 2013, da myndighetene offentliggjorde sine planer om å bygge et kjøpesenter i Gezi Park - en av byens siste grønne lunger. Plutselig oppstod massive protester over hele landet, og det ellers så polariserte fotballmiljøet innså at de måtte stå sammen på tvers av klubbtilhørighet for å få satt en stopper for planene. Under navnet «Istanbul United» kjempet de for første gang sammen for en felles sak.

ISTANBUL UNITED er også navnet på denne dokumentaren som byr på et fascinerende innblikk i Istanbuls lidenskapelige fotballkultur. Den følger supportere fra de tre klubbene fram mot Gezi Park-opprøret i 2013. Et opprør som etter hvert utviklet seg til en utilslørt kritikk av det sittende AK-partiet og statsminister Erdogan.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.