Film

BIFF: DRONE

Obama sender nå ubemannede bombefly når- og hvor som helst i verden der det finnes folk de amerikanske myndighetene definerer som sine fiender

Cinemateket USF
Billetter - mandag 29. september kl. 10.55
Billetter - Tirsdag 30. september kl. 10.40

Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

«America must be a standard bearer in the conduct of war. That is what makes us different than those who we fight», proklamerte Barack Obama fra podiet i Oslo rådhus i 2009. Forandringens mann skulle stenge Guantanamo og styrke De forente staters rykte i verden. Fem år senere er fredsprisvinneren kjent som «dronepresidenten». Kritikkverdige fengselsforhold på Cuba er byttet ut med raketter, og Obama sender nå ubemannede bombefly når og hvor som helst i verden der det finnes folk de amerikanske myndighetene definerer som sine fiender.

Verden står overfor et paradigmeskifte når det gjelder krigføring. Flere og flere land tar i bruk droner, og den klassiske slagmarken viker for en asymmetrisk krig som foregår blant sivile. Unge gutter oppvokst med videospill verves for å skyte mennesker på andre siden av jorden med en joystick, og statsansatte advokater utvider stadig sine definisjoner av hvem som kan betraktes som legitime mål. Vil vi leve i en verden der allestedsnærværende droner er stormaktenes dommer, jury og bøddel?

Visningen fredag 26. september i MB2 er åpningen av Checkpointsprogrammet og DRONEs norgespremiere. Se Facebook-event.

Møt filmskaperen Tonje Hessen Schei og medvirkende under visningene 26.09, 27.09 og 29.09.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.