Film

BIFF: DAMNATION

Engasjerende miljødoku om demninger

Røkeriet USF
Billetter - lørdag 27. september kl. 17.10
Billetter - Søndag 28. september kl. 12.30
Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

Når demninger brister

Mange tenker nok at demninger er et gode, ettersom de gir en mer miljøvennlig kraftproduksjon enn gass-, olje- og kullkraftverk. Foruten dette brukes de til vanning av jordbruk, forsyner mennesker med drikkevann og demmer opp for flom. Men bildet er ikke bare grønt: DAMNATION viser at dammer og demninger innebærer drastiske - og i mange tilfeller destruktive - inngrep i ellers storslått natur. Livet i og ved vannet er ofte avhengig av elvenes naturlige strømmer og økosystem for å overleve, og disse blir kraftig endret av demninger.

Filmen tar oss med til ulike steder i USA som var åsted for den storstilte konstruksjonen av demninger som foregikk mellom 1950 og 1970. Vi møter miljøaktivister, myndigheter og forskere som deler sine perspektiver og historier. Dessuten får vi være vitne til nedrivningene av to gigantiske demninger - et syn som er like majestetisk som noen naturkatastrofe. DAMNATION er en spesielt underholdende, opplysende og engasjerende miljødokumentar.

 Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.