Film

BIFF: BOYS

En coming-of-age-film om å komme ut av skapet, en kjærlighetshistorie, en politisk film og en universell fortelling

Cinemateket USF
Billetter - mandag 29. september kl. 19.20
Billetter - onsdag 1. oktober kl. 15.00
Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

Ecce homo - ække homo!

15 år gamle Sieger bor sammen med sin enslige far og sin utagerende storebror Eddy, og vier mesteparten av sin tid til skole og friidrett. Og det er ikke bare idretten som kaller: Blant løperne på Siegers stafettlag er den uforutsigbare og eventyrlystne Marc. Mens laget ligger i hardtrening foran det nasjonale stafettmesterskapet, sliter Sieger med å skjule sin fascinasjon for lagkameraten, og når Marc omsider gjengjelder oppmerksomheten, tvinges Sieger til å konfrontere hva attraksjonen består i: Er det vennskap - eller noe mer?

BOYS er en coming-of-age-film om å komme ut av skapet, og preges av en tiltalende og avslappet holdning til rollefigurenes legning. Det er ikke mange år siden en film om unge homofile menn uten traumatisk opprivende sekvenser ville vært en nyhet i seg selv, men regissør Mischa Kamp velger klokelig nok å tilnærme seg denne fortellingen som en hvilken som helst kjærlighetshistorie. Dette gjør BOYS til en utpreget sjarmerende og universell fortelling, som like fullt kan sees som en politisk film.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.