Film

BIFF: BEYOND CLUELESS

Et unikt dokumentarisk innblikk i den høyt elskede high school-filmen med utvalgte klipp fra high school-filmer gjennom årene

Cinemateket USF
Billetter - søndag 28. september kl. 16.50

Se billettinformasjon på BIFF sine nettsider her

Møt filmskaperne Charlie Lyne og Catherine Bray under alle visningene.

Du har sett det før: Solen skinner og det amerikanske flagget vaier i vinden. Gule, klumpete skolebusser slipper usikre, pubertale tenåringer ut i et fargerikt mylder av en skolegård. Her blir de overlatt til seg selv, og tvinges til å forholde seg til et sett med ofte uforståelige regler for ikke å gå under. I dette særegne habitatet gjelder et sosialt hierarki hvor velskapte cheerleadere og 'jocks' sitter på toppen, mens intenst ukomfortable nerder og freaks subber rundt på bunnen. Velkommen til high school.

BEYOND CLUELESS gir oss et unikt innblikk i den høyt elskede high school-filmen. Med utvalgte klipp fra filmer laget i tidsrommet 1993-2006, blir vi presentert for en rekke sjangerklisjeer og -troper. Skuespiller Fairuza Balks trygge stemme guider oss gjennom evig aktuelle temaer som ensomhet og gruppementalitet, seksuell oppvåkning og usikkerhet. Ledsaget av et fortreffelig, spesialkomponert indiepop-lydspor, er BEYOND CLUELESS en underholdende dokumentar som gjennomsyres av en brennende entusiasme for sitt tema.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.