Film

BIFF: ALPHABET

En av årets viktigste dokumentarer omhandler kreativitet, undervisning, utdannelse og pedagogikk, for ikke å si bortfallet av estetiske fag i skoleverket

Cinemateket USF
Billetter - søndag 28. september kl. 20.45
Billetter - mandag 29. september kl. 16.55

Dannelse, utdannelse og misdannelser
Møt filmskaper Erwin Wagenhofer under visningene 28.09 og 29.09.

En av årets viktigste dokumentarer omhandler kreativitet, undervisning, utdannelse og pedagogikk, for ikke å si bortfallet av estetiske fag i skoleverket. ALPHABET kommer også med skarp kritikk av PISA-programmet, og hvordan PISA blir brukt - eller snarere misbrukt - av politikere som forveksler karakterer med kunnskap.

I 2009 viste BIFF Erwin Wagenhofers film LET'S MAKE MONEY, som handlet om en finansverden ute av kontroll. I filmen holder Wagenhofer opp et speil for finanseliten og dens hodeløst uansvarlige kombinasjon av globalisering og uregulert kapitalisme. Regissøren undret seg mye over hvilken bakgrunn disse finansfolkene, hvis grådighet hadde kjørt hele verdensøkonomien i grøften, hadde. Ikke minst var han nysgjerrig på deres utdannelse og verdigrunnlag. Dette ble opptakten til ALPHABET, som er nok en undersøkende og polemisk film om hva som er galt med vårt moderne utdanningssystem.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.