Kunst

UTSTILLING: PETRA RAHM & SARAH JOST "LAGER"

I utstillingen Lager presenterer Rahm & Jost installasjon, skulptur, tegning og tekst

Utstillingsåpning fredag 22. august kl. 19.00
Utstillingen står t.o.m. søndag 31. august.
Åpent alle dager kl. 14.00 - 19.00
Fri adgang.

(...) Vad du ärvde av din mamma. Vad hon ärvde av sin. Inget av det har egentligen något värde. Inte ens ett sentimentalt. Du rensar bort allt du inte vet priset på. Det är legitimt att bränna det som är brännbart, att sortera glas, plast och metall. Ett liv är till slut summan av sina ägodelar. Och på samma sätt kommer du att bli summan av dina ägodelar och jag av mina. Panorera över platserna du bott på, alla saker som knöt dig fast i tillvaron. Nu är både du och jag så gamla som vi är. Eftersom vi lever och de döda inte gör det är vi ändå bättre än de. De har blivit en sorts förlorare.

Sarah Jost arbeider med installasjon og skulptur, stillhet og transformasjon. Hun er født 1979 i Karlstad, Sverige og bor og arbeider i Bergen. Hun har MA i Kunst fra Kunsthøgskolen i Bergen og har blant annet stilt ut ved Galleri Mors Mössa i Göteborg, Kunstmuseet Nord-Trøndelag, Studio 17 i Stavanger og Eskilstuna Konstmuseum.

Petra Rahm bruker forskjellige medier og materialer for å undersøke tilstedeværelse og muligheter for virkelighetsflukt. Hun er født i Göteborg 1976, bor og arbeider i Bergen. Hun er utdannet ved KHiB hvor hun avsluttet sine studier 2004. Hennes seneste utstillinger inkluderer Studio 17 i Stavanger; Galleri Puls i Norheimsund og JR Konsthallen i Linköping.

Inventering er en kort tekst av Lisa Him-Jensen, skrevet for denne utstillingen.

www.sarahjost.com
www.petrarahm.wordpress.com

-----------------------------------------------------------

LAGER
(...) What you inherited from your mother. What she inherited from hers. None of it has any true value. Not even a sentimental one. You clear away everything you don’t know the price of. It is legitimate to burn that which is combustible, to recycle glass, plastic and metal. In the end, a life is the sum of its possessions. In the same way you will be the sum of yours and I of mine. Pan across the places you’ve stayed, all the things that kept you fastened to life. Now you and I are as old as we are. Because we are living and the dead are not, we are still superior to them. They have become losers of a sort.

Lager is an exhibition that consists of installation, sculpture, drawing and text.

Sarah Jost works with installation and sculpture, stillness and transformation.She was born in 1979 in Karlstad, and currently lives and works in Bergen. She received her MFA from Bergen Academy of Arts and Design in 2009. She has exhibited at Galleri Mors Mössa, Gothenburg; Nord-Trøndelag Art Museum, Namsos; Studio 17, Stavanger and Eskilstuna Art Museum.

Petra Rahm makes use of different media and materials in order to investigate modes of existence and ways of escape. She was born in Gothenburg in 1976, and now lives and works in Bergen. She graduated from Bergen Academy of Arts and Design in 2004. Her latest exhibitions includes Studio 17, Stavanger; Galleri Puls, Norheimsund and JR Konsthallen in Linköping, Sweden.

Inventory is a short text by Lisa Him-Jensen, written for this exhibition.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.