Kunst

UTSTILLING: LINE HVOSLEF - LYDLANDSKAP

Hvoslefs særpregede non-figurative og fabulerende bildespråk kombineres med lyd og mekanikk i denne utstillingen med installasjon i stort format

Utstillingsåpning søndag 28. september kl. 18.00
Utstillingen står t.o.m. søndag 12. oktober
Åpent alle dager kl. 13.00 - 19.00
Fri adgang.

Konsert / happening fredag 10. oktober kl. 19.00, med Knut Vaage, Jostein Gundersen, Søren Andreasen og Arne Sandvoll.

Fra kunstnerens egen nettside:
"Jeg har lenge arbeidet innenfor et malerisk, fabulerende billedspråk i skjæringspunktet mellom det figurative og det nonfigurative. Ved å kombinere organiske og maskinliknende former har jeg forsøkt å skape uutgrunnelige møter mellom natur og teknologi. Parallelt med dette har jeg eksperimentert med å integrere spilledåser i maleriske arbeider på vegg, bevegelige lysbokser, videoprojiseringer/lyd i prosjektet ”Movimento” og video, ”Dreamscape”.

I prosjektet ”Lydlandskap” går jeg ett skritt videre og utforsker mulighetene for å behandle lyden fra  enkle instrumenter og la denne komme til uttrykk i ulike høyttalere og lyskilder montert i en vegg. Instrumenter, høyttalere, brytere, knotter og lyskilder integreres i et visuelt uttrykk slik at lyd og bilde skal fungere sammen. Konkrete ting som for eksempel en spilledåse eller en dreieskive fra en gammel telefon blir visuelt bundet sammen av abstrakte former og figurer og skal sammen danne et ”landskap”. Videre ønsker jeg at tilskuer/tilhører aktivt skal delta ved å sveive, skru og ”spille” på de forskjellige elementene i veggen.

Hensikten er ikke å lage en bevegelig vegg der publikums handling kommer til uttrykk i en eller annen mekanisk reaksjon, men heller at publikums Aksjon skal være mekanisk, og at Reaksjonen skal være digitalisert lyd.
I ”Lydlandskap” skal publikum oppleve en direkte sammenheng mellom handling og reaksjon.

Se omtale av prosessen og arbeidet med Lydlandskap her.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.