Konsert

Tore Renberg med venner - Tønes og Karl Ove Knausgård

Tore Renberg på kombo-turné: Lansering av ny bok samtidig med at bandet ingen har hørt om, Lemen, spiller.

Røkeriet USF
Onsdag 29. oktober
Dørene åpner kl. 19.00
Konsertstart kl. 20.00
Kr 350 / 300 Forsalg Billettservice.no
Vergeordning for de under 18 år - se informasjon her

TORE RENBERG MED VENNER – PÅ HØSTTURNÉ I STAVANGER, OSLO, BERGEN OG TRONDHEIM    
 
Tore Renberg, Karl Ove Knausgård og Frank «Tønes» Tønnesen står på samme scene denne høsten. Stavangerforfatteren bak Mannen som elsket Yngve, Kompani Orheim og fjorårets brakroman Vi ses i morgen legger ut på eksklusiv miniturné til Norges fire største byer.
 
Dette skjer nå! Og så skjer det aldri igjen.

Les om turnéåpningen i Stavanger Aftenblad

Les omtale og intervju i Dagbladet
 
Tore Renberg leser og presenterer sin nye roman, Angrep fra alle kanter, oppfølgeren til Vi ses i morgen.
Karl Ove Knausgård intervjuer Renberg og leser eget materiale.
Renberg, Knausgård og Tønes samtaler om minner, om hvem de en gang var og hvem de ønsket å bli.
Tønes spiller et spesialkomponert sett.
Og til slutt: Knausgård setter seg bak trommesettet. Renberg griper mikrofonen. De henter fram Lemen, bandet deres fra studietiden.
 
Multitalentet Tore Renberg bryter alle sjangergrenser når han presenterer denne sjenerøse forundringspakken: En kveld for samtaler, vennskap, litteratur, historier og musikk. En enestående kveld der de store øyeblikkene og de underlige overraskelsene popper opp, ustanselig, overalt.
En forundringspakke som aldri kommer tilbake. En alt-i-ett kveld man sent kommer til å glemme.
 
Det unike showet gjester
Stavanger (Stavanger Konserthus) Fredag 3. oktober
Oslo, (Sentrum Scene) Tirsdag 14. oktober
Trondheim (Samfundet) Onsdag 15. oktober.
Bergen (USF Verftet) Onsdag 29. oktober
 
Og bare da.
 
 Sagt om Tønes og Tore Renberg:
«Tror jeg var den yngste på Rockefeller i går kveld for å se @toenes og @ToreRenberg småprate/synge om seg selv. Ungdommen går glipp av ting.» Linnéa Myhre @linniiie
 
Om de medvirkende:
 
Tore Renberg (f. 1972) debuterte i 1995 og har siden utgitt bøker i de fleste sjangre, samt skrevet for film og scene. Renberg har et stort lesende publikum, bøkene hans er prisbelønt og oversatt til en rekke språk. I 2013 kom den nyskapende thrilleren Vi ses i morgen. Den var første bok i Teksas-serien. Med denne romanen fornyet Tore Renberg spenningsromanen, til stor applaus fra lesere og kritikere. I høst utgir Renberg Angrep fra alle kanter, en roman av samme kaliber.
 
Karl Ove Knausgård (f.1968) debuterte i 1998 med romanen Ute av ver­den. For denne boken ble han, som første debutant noensinne, tildelt Kriti­kerprisen. Siden har han skrevet romanene En tid for alt (2004) og Min kamp (2009–2011), som har frambrakt en helt unik respons og gjenkjennelse hos lesere verden over. Knausgård har mottatt mange litterære priser, blant annet Brageprisen og Gyldendalprisen, og han er blitt nominert til Nordisk Råds littera­turpris, Independent Foreign Fiction Prize, IMPAC-prisen og Best Translated Book Awards. Bøkene hans er oversatt til 20 språk.
 
Frank Tønnesen (f. 1972) er mest kjent under artistnavnet Tønes, og ikke minst sine underfundige tekster. For sitt forrige album Sån av Salve hamstret sokndølen kritiker-seksere, årets album-jubel og fikk Spellemannspris for både tekst og vise. Tønnesen har gitt ut sju album og mottatt Prøysenprisen, Dialektprisen og blitt kåret til Årets Sokndøl to ganger.
 
Lemen var en kvintett bestående av Tore Renberg, Karl Ove Knausgård, Yngve Knausgård, Knut Olav Homlong og Hans K. Mjelva. De ga to legendariske konserter i Bergen våren 1995. Bandet har foreløpig ikke vunnet noen priser.

Tore Renberg på facebook


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.