Film

FILM: HIGH SOCIETY - Grace Kelly, Frank Sinatra og Bing Crosby

Glamour, musikk og romantikk med creme de la creme av Hollywoods filmstjerner i 1956

Cinemateket USF
Tirsdag 24. juni kl. 19.00
Søndag 29.juni kl. 21.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning

Den meget suksessfulle jazz-musikeren C.K. Dexter Haven er skilt fra den vakre og rike Tracy Lord, men elsker henne fortsatt. Når han får vite at hun planlegger å gifte seg igjen med den enda rikere George Kittredge, bestemmer han seg for å ta affære. Han er villig til å gjøre alt i sin makt for å vinne henne tilbake. Også journalisten Mike Connor i sladremagasinet Spy Magazine har fått ferten av at et forestående bryllup er på trappene. Han får gjennom utpressing av Traceys far innpass i familien, men også han ender med å forelske seg hodestups i Tracy. Dermed har Tracy plutselig tre beilere å forholde seg til.

High Society skulle bli Grace Kellys siste rolle før hun giftet seg med Fyrst Rainer og ble Prinsesse av Monaco. Som forlovet fikk hun anledning til å gjøre ferdig filmen – hun gikk med Cartier-forlovelsesringen hun fikk av Rainer under innspillingen – men da hun giftet seg fikk hun klar beskjed av fyrsten om at det var uaktuelt å spille inn flere filmer.

Musikken i filmen er komponert av Cole Porter, og byr på klassikere som Crosby-Sinatra duetten ”Well, Did You Evah?”, Crosby og Louis Armstrongs ”Now You Has Jazz”, den romantiske balladen ”True Love” med Sinatra og Kelly, og Sinatras ”You’re Sensational”.

olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.