Film

FILM: EN VAKKER HISTORIE, CLAUDE LELOUCH 1992

En historie om sigøyneren Jesus og Odona, en kvinnelig tyv. Det er kjærlighet fra første blikk – men når var egentlig det?

Cinemateket USF
Torsdag 12. juni kl. 18.00
Søndag 15. juni kl. 13.00
Søndag 15. juni kl. 20.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning

«Déjà vu» er stikkordet her, og filmen er en reise i tidligere liv, fra Jesu tid til i dag.

Claude Lelouch er mest kjent for En mann og en kvinne (1966), et av 1960-tallets mest populære kjærlighetsdramaer. Han er en av Frankrikes mest folkekjære regissører, men sørgelig få av filmene hans er blitt vist på kino i Norge. Han har vært kalt en fattigmanns Godard. De to regissørene nærer den samme kjærligheten til bilder, den samme sansen for ordspill og sitater og den samme begeistringen for montasje. Men Lelouch har en grunnleggende naivitet som filmskaper. Når han forlater sine paradenummer – sentimentale historier eller lekne skøyerstreker – og blir filosofisk, faller han lett inn i en pretensiøs bane.

I En vakker historie er begge de positive sidene ved Lelouchs skaperlynne til stede. Filmen er full av vakre og velkomponerte bilder, den er deilig romantisk og bæres av et suggererende lydspor. Filmens behandling av reinkarnasjonstemaet er muligens mer problematisk og vanskelig å fordøye, men med en smule godvilje eller en svermerisk innstilling kan også dette godtas. Med suveren beherskelse av mediet har Lelouch skapt et univers fjernt fra den postmoderne ironi – romantisk og inderlig.

olep


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.