Film

FILM: Shakespeares Much ado about nothing, Kenneth Branagh 1993

Et lystig stykke om kjærlighet, intriger og dumskap - bearbeidet for film av Kenneth Branagh

Cinemateket USF
Søndag 1. juni kl. 19.00
Tirsdag 3. juni kl. 21.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning

Much Ado About Nothing er en av Shakesepares mest populære komedier. Skuespiller og regissør Branagh har bearbeidet det lystige stykket om kjærlighet, intriger og dumskap for lerretet.

I en actionfylt scene vender en gruppe seiersmette soldater tilbake fra krigen på hesteryggen. Atmosfæren er ladet med forventninger når kvinner og menn forbereder seg til kveldens storstilte feiring på Leonatos praktfulle eiendom. Og festen innfrir alle forventninger, nesten.

Intrigene under festen spinner rundt to kjærlighetspar; den unge, vakre Haro og Claudio, en av de unge soldatene; og de litt eldre Beatrice og Benedick. Sistnevntes forhold preges av sårhet og kynisme forårsaket av en mislykket kjærlighetsaffære i ungdommens glade dager. Når de nå atter en gang møtes bryter det ut en slags lystig krig, hvor Beatrices våpen er hennes skarpe tunge, ironiske teft og utmattende ordleker, mens Benedick slår tilbake med sine voldsomme forfektende prinsipper om ungkarslivet overlegenhet i forhold til ekteskapet.

Ikke uventet i et stykke av Shakespeare bygger handlingen på to parallelle og sammenvevde intriger. Den ene dreier seg om å forene de to som ikke vil bli et par, den andre beror på misforståelser mellom de to som nesten er et.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.