Film

FILM: FORBIDDEN PLANET - HOLLYWOOD OLD-SCHOOL SCI-FI, 1956

Technicolor og cinemascope - dette er en av de mest spektakulære science-fictionfilmene noen sinne - med elektronisk lydspor, lenge før synthesizeren ble oppfunnet!

Cinemateket USF
Onsdag 4. juni kl. 19.00
Torsdag 5. juni kl. 21.15
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning

Hollywood science fiction per exellence
Forbidden Planet er en av de mest spektakulære science fiction-filmene som noensinne er laget. Filmens imponerende effekter og spektakulære scenografi kommer til sin fulle rett gjennom de fantastiske technicolor-fargene og bruk av cinemascope-formatet. I tillegg er dette den første filmen med et 100% elektronisk lydspor. Den første syntheseizeren kom først åtte år senere, men Louis Barron konstruerte sin egen elektroniske duppedings for å lage «bleeps, blurps, whirs, whines, throbs, hums, and screeches» som utgjør lydsporet.

Handlingen er lagt til planeten Altair-IV, en gang tidlig på 2200-tallet. Et romskip er sendt fra jorden for å undersøke hva som har skjedd med en gruppe kolonister som ble sendt dit for flere år siden, men som ikke har gitt lyd fra seg på lenge. Fremme på planeten møtes de av Robbie the Robot – filmhistoriens første robot med en personlighet. Robbie tar dem med til Dr. Morbius som sammen med sin datter er de eneste som er igjen av kolonistene. Han forteller at en ukjent kraft drepte de andre og ødela romskipet deres. Morbius har brukt tiden til å forske på historien til planetens urinnvånere som ble utradert for flere hundre tusen år siden. De har etterlatt seg både teknologi og en underjordisk, futuristisk by – flere kilometer stor – som klarer å vedlikeholde seg selv. Snart begynner imidlertid den merkelige kraften å røre på seg igjen, og mannskapets liv er i fare.

olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.