Teater

BIT Teatergarasjen: Berstad/Helgebostad/Wigdel - Jordjenta

Scenediktet Jordjenta iscenesettes av tre dansere. Alt skal rotna. Alt skal – ja, forsvinna. Det er noko grunnleggande ufriskt ved ikkje å godta dette.

Studio USF
Torsdag 25. september
Fredag 26. september
Kl. 19.00 begge dager
Kr 220/110
Forsalg Billettservice.no

Maria Tryti Vennerøds scenedikt «Jordjenta» handler om lengselen etter det håndgripelige, noe jordfast. Forestillingen er inspirert av Tryti Vennerøds tekst og iscenesettes av Ingeleiv Berstad, Kristin Helgebostad og Ida Wigdel. De lurer på hva de har til felles med menneskene i Vennerøds scenedikt. Hemmelige rom og nattsider i menneskesinnet er kanskje like normalt som døden.

 Hald deg fast,

No kjem eg til deg

Eg vil landa så mjukt i det harde

No kjem eg

Gjer deg klar

Wigdel er danser i Ingun Bjørnsgaard Prosjekt og driver kompaniene The Line med Kristina Søetorp og Haagenschmagen med Janne-Camilla Lyster. Helgebostad er utdannet koreograf og har jobbet som danser for Ingri Fiksdal. Berstad er koreograf og har laget forestillingen «Ikkje Sant» med komponist Julian Skar. Helgebostad og Berstad er også en del av gruppen Koreografistudentene sammen med Eivind Seljeseth.
 
Konsept/ Koreografi/ Utøvere: Kristin Helgebostad, Ida Wigdel og Ingeleiv Berstad. Lysdesign: Chrisander Brun. Scenografi: Silje Linge Haaland. Dramaturg: Huy Le Vo. Lyddesign: Siri Schippers Skaar. Scenedikt: Maria Tryti Vennerød. Støttet av: Norsk kulturråd, FFUK og Fond for Lyd og Bilde.

(Tekst fra Black Box Teater, Oslo)

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.