Film

BALKAN NEW FILM FESTIVAL: WHEN DAY BREAKS

Serbias Oscar-kandidat 2013 - om fortidens hemmeligheter i skyggene av nazismen

Cinemateket USF
Søndag 11. mai kl. 19.15
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.
Festivalpass kr 300

Den pensjonerte musikkprofessoren Misha Brankov oppdager under uvanlige omstendigheter sannheten om sin fortid. På stedet der det under andre verdenskrig sto en nazistisk konsentrasjonsleir for jøder, blir en metallboks fylt med dokumenter funnet. Under sin søken etter sannheten oppdager Misha at den nazistiske konsentrasjonsleiren Jugenlager Semlin fantes i sentrale Beograd, dagens Sajmiste, der nazistene drepte eller eskortert jøder, serbere og sigøynere nordover. Ett av disse ofrene var Misha sin avdøde far.

When Day Breaks utgjorde Serbias bidrag til kategorien for beste fremmedspråklige film ved Oscar-utdelingen i 2013.

Kad svane dan. Regi: Goran Paskaljevic. Serbia/Frankrike/Kroatia 2012. Manus: Filip David og Goran Paskaljevic. Foto: Milan Spasic. Musikk: Vlatko Stefanovski. Medv.: Mustafa Nadarevic, Predrag Ejdus, Meto Jovanosvski, Zafir Hadzimanov m.fl. Serbisk tale, engelske undertekster. DCP, farger 1 t 18 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.