Film

BALKAN NEW FILM FESTIVAL: THE WEIGHT OF CHAINS

EN dokumentar som evaluerer USA, NATO og EUs rolle i Jugoslavias undergang. Filmen gir et mangefasettert perspektiv på vestlig innblanding i delingen av de etniske gruppene i det tidligere Jugoslavia

CINEMATEKET USF
SØNDAG 11. MAI KL. 17.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.
Festivalpass kr 300

Med en rekke fakta forklarer filmen hvordan vanlige mennesker forsøkte å leve i fred mens krigen ble påtvunget utenfra. Den viser også hvordan den ekstreme splittingen innad i Jugoslavia ble forsterket av utenlandske krefter som fantes på alle sider.

Denne dokumentaren prøver å finne svar på hvorfor det etter konflikten fortsatt er så mye hat og misnøye, samtidig som at mytene om 1990-tallet fortsetter å leve. Gjennom en rekke intervju avsløres mindre kjente fakta, fakta som åpner opp nye perspektiver på etablerte sannheter om situasjonen på Balkan i dag.

The Weight of Chains
.
Regi, manus og foto: Boris Malagurski. Canada 2010. Musikk: Jasna Djuran og Novo Sekulovic. Medv.: Rade Aleksic, James Bisset, John Bosnitch, Michel Chossudovsky m.fl. Forskjellige språk, engelske undertekster. DCP, farger 2 t 4 min.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.