Film

BALKAN NEW FILM FESTIVAL: ICE

En metaforisk refleksjon av den uunngåelige utryddelsen av en serbisk familie, fortalt i Tito-regimets siste ti-år, 1970-tallet.

Cinemateket USF
Fredag 9. mai kl. 18.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.
Festivalpass Balkan New Film Festival kr 300.

Ice
er en historie om livet og om den arketypiske helten, den serbisk bonden Milivoje. Det er en metaforisk refleksjon av den uunngåelige utryddelsen av en serbisk familie. Filmen er lagt til 1970-tallet i den vakre Šumadija der landsbyer er døende, men likevel er blant de vakreste delene av det sentrale Serbia. Det siste tiåret av Tito-regimet i Jugoslavia reflekteres i Milivojes liv – tapet av faren, morens skjulte kjærlighetshistorie, hans uflaks i kjærlighet og manglende evne til å møte virkeligheten.

Filmen har vunnet pris for beste film ved Kypros internasjonale filmfestival i Nikosia og Golden Knight for beste debutfilm på den internasjonale filmfestivalen i Russland. Den var også det offisielle valget for Raindance Film Festival i London.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.