Film

BALKAN NEW FILM FESTIVAL: BALKAN IS NOT DEAD

En makedonsk familie fra Bitola i begynnelsen av forrige århundre prøver å overleve, bevare sine røtter og holde sammen

Cinemateket USF
Lørdag 10. mai kl. 21.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.
Festivalpass kr 300

To søstre og en bror har blitt igjen etter farens død: den eldre og roligere søster Eleni og to yngre søskenene Andja og Duko. Den avdøde faren nektet Eleni å leve med mannen hun elsker, den unge tyrkiske kadetten Kemal. Nå bestemmer hun seg for å vie sitt liv til å vente på ham. Andjas forlovede Damian, hennes brors beste venn og leder for opprørerne mot tyrkerne, tas på sin side til fange, og Eleni prøver å hjelpe sin søster med å befri hennes forlovede. Fra å være en passiv ugift kvinne forvandles hun til en forkjemper for kvinners rettigheter og for et mer moderne samfunn. Eleni kommer til å se Kemal bare én gang til før hun forlater livet.

Balkan Is Not Dead ble tatt ut til festivalen One Country One Film i Apchat, Frankrike i 2013. Den ble også valgt ut til å vises på Karlovy Vary internasjonale filmfestival i 2011, da som work in progress.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.