Foredrag

Kritikersalong: Kritikerens (skjulte) makt

Seksjon for teater, musikk og dans i Norsk kritikerlag med årets første salong med Tom Remlov, Ståle Wikshåland og Kristoffer Jul-Larsen.

Cinemateket USF
Lørdag 12. april kl. 15.00-17.00
Gratis adgang, åpent for alle interesserte

Salongen arrangeres i samarbeid med BIT Teatergarasjen og er støttet av Fritt ord.
Forestillingen Some use for your broken clay pots av Christophe Meierhans (BE/CH) vises i Studio USF, kl. 19.00.

Hvilken rolle spiller kritikeren som maktfaktor når det gjelder mottakelsen av et konkret verk? Har kritikeren makt over kunstnerne? I hvilken grad er kritikeren seg bevisst sin makt, og i hvilken grad snakker vi om en skjult makt? Har kritikeren makt over institusjonene og mer generelt i en bredere historisk og kulturpolitisk sammenheng?

Hovedinnleder vil være direktør ved Den Norske Opera & Ballett, Tom Remlov. Han vil bli utfordret av to opponenter: Professor i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og musikkritiker i Dagbladet, Ståle Wikshåland, og stipendiat ved NTNU med et prosjekt om litteraturkritikkhistorie, Kristoffer Jul-Larsen.

Se også Kritikerlagets nettsider.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.