Konsert

JARLE BERNHOFT

NB: UTSOLGT. Den umåtelig populære Bernhoft som gjorde stor suksess med forrige plate og one-man turnéen er på veien igjen, med ny plate og nytt band

NB: UTSOLGT
Lørdag 13. september
Dørene åpner kl. 20 / showstart ca kl. 21
Kr 450, forsalg billettservice.no

Vergeordning for de mellom 15 og 18 år.
Eventuelle spørsmål  om vergeordning sendes
til arrangør post@bergenlive.no

Det er tre år siden Bernhoft ga ut sitt forrige album, et album som nå har solgt over en kvart million eksemplarer på verdensbasis. I 2012 mottok han Spellemannprisen for både "Beste mannlige artist" og "Årets Spellemann", og har de siste årene jobbet iherdig med sin internasjonale karriere. Det har blant annet ført til opptredner på de amerikanske tv-showene Ellen DeGenres Show og CONAN, flere utsolgte turnéer og ekstatiske kritikker over hele verden.

"Islander" er blant annet inspirert av svensk pop, Stevie Wonder og Sly Stones banebrytende soul og Carole Kings intrikate folkrock. Albumet ble spilt inn på Isle of Wight utenfor England og er produsert av Paul Butler, kjent for sitt samarbeid med Michael Kiwanuka og Devendra Banhart.

Innspillingen av albuet har foregått på "den gamle måten", uten den tryggheten moderne studioverktøy og teknologi gir, men med en impusivitet og løshet som gir plata en fyldigere og rikere sonisk tekstur. "Islander" står fram som et album der Bernhoft tør å forestille seg på nytt hva som er mulig innen popmusikken. Tekstene oser av virkelighetens ofte hjerteskjærende råskap, men også av en sjelfull positivitet.

– Da jeg skrev "Islander"dukket det opp mange referanser til båter, vann og broer i tekstene. Det var nesten som om jeg sa: "Hei, hopp om bord. Jeg skal ta deg med på en tur og den neste timen vil du forhåpentligvis slippe å tenke på problemer." Det er et sånt album jeg hadde mest lyst til å lage, et album der sangene er oppløftende og som kanskje kan gi lytteren en ny form for håp, sier Bernhoft.





Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.