Konsert

IAN HUNTER & THE RANT BAND

En av den klassiske rockens fedre, fra Mott the Hoople og samarbeidet med Bowie/Ronson og en lang solokarriere - nå i Bergen igjen!

Onsdag 8. oktober
Dørene åpner kl. 19.00
Showstart kl. 20.00
Kr 400 / 350 (BT-kort)
Kun ståplasser
Vergeordning for de mellom 15 - 18 år

Arrangør: Bergen Live.
Presse og foto: Kontakt Bergen Live

I oktober kommer Ian Hunter & The Rant Band på etterlengtet bergensbesøk. Det er faktisk hele ti år siden sist han var i Bergen med sine klassiske glamrockperler. 

Hunter bemerket seg først som sanger i det relativt kortlivede, men samtidig kritikerroste britiske bandet Mott the Hoople. Gruppen var sammen med David Bowie, Sweet og T-Rex en av premissleverandørene for glamrock-bølgen som skyllet over England på tampen av 60-tallet.

Kontemporære band som The Black Keys, Rival Sons og Band of Skulls har alle fått mye av sin musikalske oppdragelsen fra band som Led Zeppelin, T-Rex, The Who og Mott the Hoople. Noe som sier sitt om at den klassiske rocken fremdeles har gode vekstkår.

Bandet fikk sitt store gjennombrudd midtveis i karrieren med David Bowie-samarbeidet "All the Young Dudes".  Etter at bandet gikk hver til sitt i 1974 har Ian Hunter fortsatt som soloartist, i tillegg til å samarbeide med prominente artister som nevnte David Bowie og Mick Ronson. Hunter har blant annet gjort stor suksess med låter som "Once Bitten Twice Shy" og "Cleveland Rocks".

Mott the Hoople har seinere gjenforent seg ved et par anledninger for å gjøre noen eksklusive konserter i hjemlandet. i 2009 solgte de ut fem kvelder på Hammersmith Apollo i London og i fjor inntok de storstuen O2 for nok en triumfferd. 

Ian Hunter har blant annet med seg Hoople-gitarist Mick Ralphs når han turnerer som soloartist. Og skal man dømme etter repertoaret på konsertene han har gitt tidligere i år, er det all grunn til å glede seg til et nøye spesialisert utvalg av Mott the Hoople-klassikere, coverlåter og eget solomateriale.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.