Film

FILM: THE THIEF OF BAGDAD, 1924

Stumfilmens megastjerne Douglas Fairbanks i full fart på flyvende teppe for å vinne prinsessen!

Cinemateket USF
Søndag 27. april kl. 21.00
Tirsdag 6. mai kl. 19.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Under et innbrudd på slottet forelsker tyven Ahmed seg i datteren til kalifen i Bagdad. Når han oppdager at Kalifen har lovet bort sin datters hånd til den frieren som kan fremskaffe den mest spektakulære gaven, hiver han seg inn i konkurransen. Det blir starten på et særdeles fantastisk og utfordrende eventyr, i kampen om prinsessens hånd.

Douglas Fairbanks var stumfilmens megastjerne på 1920-tallet. I dag kjenner vi best slapstick-komikerne som Chaplin og Keaton fra perioden, men Fairbanks sto på ingen måte tilbake for dem når det kom til sin imponerende, akrobatiske fysikk. Der Keaton og Chaplin får publikum til å le gjennom hasardiøse fall og elleville slosskamper, tok Fairbanks pusten fra sitt publikum med heseblesende actionscener der han uten sikkerhetsutstyr klatrer og spretter over flere meter høye murer, eller som Zorro, Robin Hood eller en av de tre musketerene viser imponerende ferdigheter med kårde og sverd. Også i Tyven i Bagdad spilte han hovedrollen og kontrollerte det meste. Filmen er en overdådige produksjonen, basert på Fairbanks egen bearbeidete historie inspirert av «Tusen og en natt». Det var en av de dyreste filmene som var laget på den tiden, og imponerer selv i dag med en rekke fabelaktige spesielle effekter med magiske rep, monstre og flygende tepper. Kopien er nyrestauret og tintet etter originalkopien, og vises her med orkestermusikk av dirigenten og komponisten Carl Davis.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.